UÜ'de gösterici öğrenciler için 3 yıl isteniyor

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi'nde izinsiz gösteri yaptıkları iddia edilen 35 öğrencinin yargılanmasına başlandı.

5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 3'er yıla kadar hapisleri talep edilen 35 üniversite öğrencisinden 32'si bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan öğrenciler, "YÖK'ü protesto ettiğimiz için rektörlük bizim savunmamızı istedi. Biz de olay günü hep birlikte rektörlük binasına gidiyorduk. Jandarma bunun yasak olduğunu söyleyerek bizi gözaltına aldı. Bizler demokratik haklarımızı kullandık" dediler.

Duruşmaya müdahil olarak katılan Nilüfer Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Günay ise, "Öğrencilerin eylem yaptığı ihbarı üzerine olay yerine gittik. Pankart ve dövizler açmış, slogan atıyorlardı. Müdahale ederek kendilerini uyardık. Fakat bizi dikkate almadan yürüyüşlerine devam ettiler.

İkazlarımızı birkaç tekrarladık. Uymayınca da hepsini gözaltına aldık. Bana ve maiyetimdeki askerlere yönelik bir saldırıları olmadı. Sadece ikazlarımızı dikkate almadılar" diye konuştu.

Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ertelendi. Mahkemede görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmezken, öğrenciler adliye çıkışında da slogan atarak basın açıklaması yaptı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber