Türk-İş TEKEL işçilerini muhatap almayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk-İş Yönetim Kurulu, işçilerin Türk-İş önündeki eylemiyle ilgili olarak, ''emek hareketi tarafından dışlanan saldırgan girişimleri muhatap almayacaklarını'' bildirdi.

Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk-İş Genel Merkezinin, bugün 08.00 civarında ''Tek Gıda-İş üyesi TEKEL işçisi olduklarını belirten ve binaya girerek sendikayı işgale yeltenen bir grubun'' girişimiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

TEKEL işçilerinin örgütlü olduğu Tek Gıda-İş Sendikasının bugün Türk-İş Genel Merkezi'ne bir yazı gönderdiği ifade edilen açıklamada, yazıda ''eylemle ilgili olarak sendikanın yetkili organlarınca alınmış bir karar olmadığı ve eylemle ilgisinin bulunmadığının'' bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''1 Mayıs Taksim kürsüsüne saldıranlarla, Türk-İş Bölge binalarını işgal edenlerle, Türk-İş Genel Merkezi önüne kendini zincirleme teşebbüsünde bulunan ve gece yarıları Türk-İş kapısına dayananlarla bugün binamızı işgal girişiminde bulunan aynı kişilerdir. Bu grupta, gazetelerde yer aldığı üzere 1 Mayıs 2010 Taksim kutlamalarında Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya biber gazı sıkarken fotoğrafı çekilen Metin Aslan da vardır. Nitekim Türk-İş'e verilen ve görüşme talep edilen dilekçede sadece Metin Aslan imzası bulunmaktadır.''

Türk-İş'in gerçek TEKEL işçisinin mücadelesine de zarar veren bu tür saldırgan girişimleri muhatap almama ve müsamaha göstermeme kararlılığını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şöyle ki Taksim kürsüsünün aynı grup tarafından işgalinin ardından Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, KESK adına yapılan ortak açıklamada, bu tür yaklaşımların 'teşhir ve tecrit edilmeleri gerektiğine' işaret edilmiştir. Tek Gıda-İş Sendikasınca sahiplenilmeyen ve emek hareketi tarafından da dışlanan bu saldırgan grubu Türk-İş'in muhatap alması mümkün değildir.

Bunların yanı sıra TEKEL işçilerinin haklı mücadelesini kendi mücadelesi sayan Türk-İş, Tek Gıda-İş Sendikasının talepleri doğrultusunda gerek eylem düzeyinde, gerek hukuki, gerekse Hükümet nezdindeki girişimlerle her türlü mücadeleyi vermiştir ve vermeye de devam etmektedir.''

Öte yandan, Türk-İş Genel Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grubun buradaki oturma eylemi devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber