Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Ülkemizin kuzey kesimlerinde aralıklarla görülecek kısa süreli ve yerel gökgürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su Baskını, Lokal Dolu Yağışı, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar ve Yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, sabah saatlerinde doğusu çok bulutlu geçecek.

EGE: İç kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Afyon'un kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri parçalı bulutlu, geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı, öğleden sonra Kırıkkale ve Yozgat çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber