Kamu-Sen'den zamma tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2010 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, yılın ilk 6 aylık dönemi için memura verileceği belirtilen yüzde 1,06 enflasyon farkına tepki göstererek, ekonomik büyümeden kamu çalışanları, dar ve sabit gelirliler ile emeklilere düşen payın verilmesini istedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yetkililerin memurun enflasyona ezdirilmediğini söylediğini ancak kamu çalışanlarının maaşlarının erimeye devam ettiğini ifade etti.

İsmail Koncuk, şunları kaydetti:

''Geçen yıl toplu görüşmelerde istihdamda yaşanan daralma nedeniyle kamu çalışanlarına ancak yüzde 2,5 zam yapabileceklerini söyleyen yetkililer, bu yıl yüzde 11,7 büyümeden kamu çalışanlarına neden pay vermiyor? Yüzde 1,06'lık enflasyon farkı da bütün bu olanlara tuz biber ekti. Verilecek fark memur maaşlarına en düşük 13, en yüksek 49,5 lira yansıyacak. Yetkililere soruyoruz, müjde olarak sunulan bu zam oranlarıyla ne yapılabilir? Nasıl ki ekonomik küçülmeden payımıza düşen veriliyor, büyümeden de nasibimize düşen miktarın kamu çalışanları, dar ve sabit gelirliler ile emeklilere verilmesini istiyoruz. Büyüdüğü söylenen ekonomideki yüzde 11,7'lik paydan hakkımıza düşeni istiyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber