Heybeliada Polis Merkezi'nde işkence iddiası - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu piknik yapmak amacıyla Heybeliada'ya giden aile, dönüşte İDO iskelesinde yaşanan tartışma sonrasında polisler tarafından olay yerinde ve karakolda dayak yediklerini iddia etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen aile fertleri, karakolda işkence gördüklerini, kulak zarı patlayan, parmağı kırılan Ahmet Zorlu'nun hastaneye bile götürülmediğini öne sürdü. İHD İstanbul Şube yöneticisi Ümit Efe ise Heybeliada Karakolu'nun sabıkalı bir yer olduğunu öne sürerek, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Heybeliada'da Pazar günü yaşanan olay, akşam saatlerinde kalabalık bir ailenin eve dönüş sırasında yaşandı. Piknik yapmak için adaya gelen Günaydın ve Zorlu aileleri, gün içinde güle oynaya eğlendikten sonra toplanarak iskeleye geldi. Aile fertlerinden bazılarının yanlış turnikeden geçmesi neticesinde İDO görevlileri ve aile fertleri arasında yaşanan tartışmaya sivil 2 polisin de karışmasıyla olaylar büyüdü. Takviye ekiplerin de gelmesiyle taraflar karakola götürüldü.

Emniyette işkence gördüklerini iddia eden aile, yaşadıklarından kamuoyunu haberdar edebilmek için İHD İstanbul Şubesi'ne geldi. Aile büyüklerinden Naci Günaydın, piknik dönüşü iskelede olayların yaşandığını söyledi. Olayların gelişimini aktaran Günaydın, olay yerine gelen polislerin ağza alınmayacak küfürler ettiğini, gözaltına alınmalar sırasında darp edildiklerini savundu.

Naci Günaydın'ın oğlu Şenol Günaydın ise iskelede saldırıya uğradıklarını belirterek yaşanan olayları İsrail-Filistin olaylarına benzetti. Aile fertlerinin karakola götürüldüğünü, kendisinin ise fenalaşan amcasını hastaneye götürdüğünü kaydeden Günaydın, hastaneye gelen polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındıklarını ifade etti.

Olayda en çok mağdur olduğu gözlenen Ahmet Zorlu, karakolda 2 saat işkence gördüğünü söyledi. Polislerin kendisini arkadan kelepçeli halde ıslatarak dövdüğünü öne süren Zorlu, parmağının çatladığını, kulak zarının tahrip olduğunu ve tüm bunlara rağmen o gün hastaneye götürülmediğini iddia etti.

Aileyle birlikte basın toplantısında yer alan İHD yöneticisi Ümit Efe, Heybeliada Karakolu'nun bu gibi konularda sabıkalı olduğunu öne sürdü. Efe, ailenin çıkışta savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını, İHD olarak da konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu arada aile fertleri tarafından karakol önünde çekilen cep telefonu görüntülerinde Ahmet Zorlu'nun karakol girişinde yerde yattığı ve polislerin de görüntü çektirmemek için perdeleme yaptıkları gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber