Meteoroloji'den 12 ile kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu) ile Çankırı çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında 3 ila 5 derece azalacak, Marmara'nın batısında 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu kesimler, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Akdeniz'in kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu) ile Çankırı çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölgenin kuzeyinde (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya) lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batı kesimlerinde kuzey, kuzeydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Afyon ve Kütahya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale) ile Yozgat ve Konya çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevreleri parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

22 Şub, Pazartesi

23 Şub, Salı

24 Şub, Çarşamba

25 Şub, Perşembe

26 Şub, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber