Sağlık-Sen, 4/C'lilerin döner sermaye alması için dava açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen, 4/C kapsamında çalışan sağlıkçıların döner sermaye almaları için dava açtı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda diğer personele ödenen döner sermaye hakkından 4/C kapsamında çalışanların da yararlanması için başvuran Sağlık-Sen'e ilgili yönetmelikte döner sermaye ek ödemesi alacaklar arasında 4-C'lilerin bulunmadığı gerekçesiyle ret cevabı verdi. Bunun üzerine Sağlık-Sen Bakanlık aleyhine dava açtı. Sendika dava dilekçesinde, döner sermaye gelirlerinin personelin fiili katkısıyla oluştuğuna dikkat çekerek, 4/C'lilerin de fiilen katkı sunduğu döner sermayeden hak ettikleri payı almaları gerektiğini ileri sürdü.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, hangi istihdam türünde olursa olsun, döner sermaye gelirlerinin, tüm personelin fiili katkılarıyla oluştuğunu belirterek, 4/C'lilerin de oluşumuna katkı sağladıkları döner sermayeden pay alma hakları vardır.' dedi.

Kaçar, mevcut yönetmelikte döner sermayeden yararlanacak personel arasında vekil ebe-hemşirelerin de bulunmadığını hatırlatarak, 'Geçmişte açtığımız sayısız davada yargı vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesi gerektiğine karar verdi. Bu nedenle benzer kararı 4/C'liler için de vereceğine inanıyoruz.' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber