6 yaşındaki çocuğun gözaltına alındığı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına başvuruda bulunan bir kişi, komşusunun çocuğu ile kavga eden 6 yaşındaki torununun, polis tarafından gözaltında parmak izinin alındığını, daha sonra serbest bırakıldığını iddia etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Malatya'da yaşayan Mehmet A, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına yaptığı dilekçeli başvuruda, mahallede kavga ettiği sırada komşusunun çocuğunu iten 6 yaşındaki torununun, polis minibüsüne bindirilerek önce hastaneye, ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü ve parmak izinin alındığını, daha sonra da serbest bırakıldığını ileri sürdü.

Torununun çok korktuğunu belirten Mehmet A'nın şikayeti üzerine Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Malatya İl İnsan Hakları Kuruluna yazı yazıldı.

Malatya İl İnsan Hakları Kurulunun haziran ayı toplantısında görüşülen konu sonrasında, olayın Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünden sorularak araştırılmasına karar verildi.

-''İMZA ATAMADIĞI İÇİN PARMAK BASTIRILMIŞ''-

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili yaptıkları araştırmanın sonucunu İl İnsan Hakları Kuruluna bildirdiklerini, gözaltı ya da ifade almanın söz konusu olmadığını belirtti.

Kahya, şöyle konuştu.

''Mahallede çocuklar arasında çıkan bir kavganın ardından şikayetçi olunduğu için kimlik tespiti yapılmak üzre çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğüne getirilmiş ve burada kimlik tespitinin ardından imza atamadığı için parmak bastırılmış. Olayda gözaltı ya da ifade alma söz konusu değil. Zaten 12 yaşındaki küçük çocukların ifadeleri avukatın da bulunduğu ortamda savcı tarafından alınır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber