Diplomatlar müzekart kapsamına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye'de görev yapan diplomatik statüdeki kişiler ve birinci derecede yakınlarının Müzekart kapsamına alındığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye'deki yabancı misyon şeflikleri ile temsilciliklerinde görev yapan diplomatik statüdeki kişiler ve birinci derecedeki yakınlarının Müzekart kapsamına alındığı'' duyuruldu.

Yeni düzenleme ile Türkiye'de görev yapan diplomatların, Türkiye'nin kültürel varlığını daha yakından tanımalarına olanak sağlanmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Söz konusu karar gereğince diplomatik statüdeki kişiler ve birinci derecedeki yakınlarına düzenlenecek olan Müzekart üzerinde 'Diplomat' ibaresi yer alacak.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığınca verilen kimlik kartının ibraz edilmesi kaydıyla sadece Ankara'da bulunan Müzekart Merkez Ofisi tarafından 20 TL karşılığında Müzekart düzenlenebilecek, diğer müzeler ve basım istasyonları bu yetkiye sahip olmayacak.''

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerine 1 yıl süre ile sınırsız giriş olanağı sağlayan Müzekart, 20 TL'ye satın alınabiliyor.

Müzekart sayesinde Türkiye'deki 300'ü aşkın müze ve ören yeri gezilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber