Doç. Dr. Aktaş'tan Meslek Yüksek Okulları değerlendirmesi

Haber Giriş : 02 Mart 2005 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harran Üniversitesi (HÜ) Akçakale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Aktaş, Türkiye'nin AB ile rekabet edebilmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç bulunduğunu, bunun da meslek yüksekokullarındaki kaliteli eğitimle sağlanabileceğini söyledi.

Küreselleşen dünya ve AB müzakerelerinin başlayacağı günlerde Türkiye'de en önemli problemin yetişmiş insan gücü olduğunu belirten HÜ Akçakale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Aktaş, Türkiye'nin hızla büyüyen rekabete dayanabilmesi için çok iyi bir eğitim gerçekleştirmesi gerektiğini kaydetti. Bu konuda meslek yüksek okullarına büyük görevler düştüğünü ifade eden Aktaş, "Artık eski yöntem ve içeriklerle değişen dünyayla rekabet edebilmemiz zor ve güçtür. Bu durumda öğretim elemanları daha kaliteli ara insan gücünü yetiştirebilmek için kendilerini yenilemeleri gerekmektedir.

Eğer meslek yüksekokulları 10 yılda bu süreci gerçekleştirmezse, yetiştireceğimiz insan gücü rekabet ortamında iş bulamayacaklar ve ülkemizin rekabete dayanabilmesinde destek olamayacaktır. Bunun için meslek yüksekokullarının öğretim elamanlarına büyük görevler düşmektedir" dedi. Türkiye'nin en büyük darboğazının yetişmiş insan gücü azlığı olduğunu kaydeden Doç. Dr. Yaşar Aktaş, "Ülkeler için en önemli kaynak yetişmiş insan gücüdür. Ülkemizin en önemli dar boğazlarından birisi yetişmiş insan gücü azlığıdır. Meslek yüksekokullarının çok önemli olan insan gücünün yetiştirilmesinde katkısı büyüktür. Ancak şu anda meslek yüksekokullarının uyguladığı örgün eğitim gelecek 10 yılda yeterli olmayacaktır. AB müzakerelerinde küreselleşen dünyada gelen olanaklar bizi çok hızlı düşünmeye, çok hızlı hareket etmeye zorlamaktadır. Bizim de üzerimize düşen görevi bu bütün içinde yapmamız gerekir" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber