Polis adayları yemin etti

Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MERSİN Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden (POMEM) mezun olan 496 polis, emniyet saflarına katıldı.

Edip Buran Spor Salonu'nda yapılan Mersin POMEM Mezuniyet Töreni'ne Vali Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, polislerin aileleri ile davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, yeni polislerin eğitim ve yetenekleriyle Türk Emniyet Teşkilatı'na büyük güç katacağına inandığını, teşkilatın özellikle son yıllarda önemli gelişme göstererek ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attığını söyledi. Elde edilen başarıda genç ve yetenekli polislerin çok ciddi katkısı olduğunu bildiren Güzeloğlu, ?Küresel ölçekte suç ve suçlularla mücadele eden, her düzeydeki teröre ve terör örgütlerine karşı mücadele de dahil olmak üzere tüm olay ve olgulara karşı, nitelikli, eğitimli ve yetişmiş polislerimizin varlığı ülkemize ve ülke insanına büyük bir güven veriyor? dedi.

Mersin POMEM Müdürü İsmail Boşnak da, 2 yıllık polis meslek yüksekokulundan mezun olan öğrencilere merkez bünyesinde 6 aylık eğitim verdiklerini, bu eğitimlerin ağırlıklı olarak meslek derslerini kapsadığını söyledi. İlk dönemde 340 öğrenciyi teşkilata kazandırdıklarını hatırlatan Boşnak, bu yıl mezun teşkilata katılan öğrenci sayısının 496 olduğunu, mezun polislerin 60 ilde görev yapacaklarının söyledi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Mehmet Meriç, yaş kütüğe plaket çaktı. Mezun öğrencilerin Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve silah üzerine el koyarak yemin etmeleriyle tören son buldu.


BİLECİK'TE POLİS ADAYLARI YEMİN ETTİ

Bilecik Polis Okulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi 6. dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde yemin eden 534 polis adayı diplomasını aldı. 4 yıllık üniversite mezunları için polis kapalı spor salonunda düzenlenen törene Vali H. İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon Komutanı Şafak Karakoç, Bilecik Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan'nın yanı sıra öğrenci aileleri iştirak etti. İlk konuşmayı dönem birincisi Mehmet Ünalı yaparak, "Bilecik Polis Eğitim Merkezi'nden mezun olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsesin şüphesi olmasın" dedi

Gazi Emniyet Amiri Aydın Ayhan, "Hayatta en iyi meslek yoktur, meslekte en iyi olmak vardır. Esas olan ne iş yaptığınızdan ziyade, yaptığınız için hakkını vererek çalışmak ve işimizin erbabı olmaktır" diye konuştu.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüsamettin Çembekli ise, "Hep birlikte çalışarak, bugün emniyet teşkilatına taze bir kuvvet kazandırdık. Öğrencilerimizi mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. Üstün gayretinizden dolayı sizleri kutluyor, hayatınızda ve mesleğinizde üstün başarılar temenni ediyorum" dedi.

İHA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber