Şafak öğretmene ABD Büyükelçiliği engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2010 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, geçen hafta gerçekleştirdiği açlık greviyle gündeme gelen ataması yapılmayan öğretmen Şafak Bay'ın yurt dışında tedavisi için gereken vize işlemlerinin geciktirildiğini savundu.

Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, Şafak Bay'ın geçen hafta gerçekleştirdiği açlık grevi sonucunda sesini duyurduğunu ve tedavisinin yurt dışında sürdürülmesi için verdiği çabaların amacına ulaştığını ifade etti.

Bay'ın, verdiği mücadeleyle Türkiye'de sayıları yaklaşık 350 bini bulan ve ataması yapılmayan öğretmenlerin de sesini duyurduğunu kaydeden Bozgeyik, ?Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrasında öğrendiğimiz üzere, Şafak öğretmenin bir an önce tedavi için yurt dışına gitmesi gerekirken, ABD Büyükelçiliği tarafından vize işlemleri geciktirilmekte ve Şafak öğretmen zamanla yarışırken ABD elçilik görevlileri tarafından süreç uzatılmaktadır? iddiasında bulundu.

Şafak Bay'ın, bir an önce tedavisinin sürdürülmesi için yurt dışına gitmesi gerektiğinin hastane raporlarıyla saptandığını bildiren Bozgeyik, şunları kaydetti:

?Şafak öğretmen, tedavi için, yaşamak için önündeki tüm engelleri birer birer aşarken, elçiliğin yaşattığı bu zorluklar dikkate değerdir. Şafak öğretmen, bundan önce de bu yönde bir başvuruda bulunmuş olmasına ve sağlık nedeniyle bir an önce tedavi için gitmesi gerektiği kanıtlanmasına rağmen vize başvurusu bir ayı geçkin süredir sonuçlanmamıştır. Şafak öğretmenin sağlık durumunda bundan sonra yaşanacak olumsuz bir gelişmede, ABD Elçiliği de bu gecikme nedeniyle sorumlu olacağını unutmamalıdır. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve Şafak öğretmenin yaşam mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber