Ergin: AK Parti iktidar olsun CHP de çaba sarfetmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğu yönündeki iddiasına ilişkin olarak, ?Kılıçdaroğlu'nun önermesi doğru ise o zaman AK Parti'nin iktidara gelmesi için CHP de gayret sarf etmiştir o durumda...? dedi.

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 8. ve 9. dönem 348 adli yargı hakim ve savcı adayının, Noterler Birliği Salonu'nda yapılacak ad çekme törenine katılan Ergin, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ?Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakan ile görüştü. Sizin de acil kodu alarak Ankara'ya gelerek toplantıya katıldığınız belirtildi. Bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi oluyor? sorusu üzerine Ergin, Genelkurmay Başkanının Başbakan'a karşı sorumlu bir güvenlik bürokratı olduğunu belirterek, görüşmede herhangi bir olağanüstü durum olmadığını, Adalet Bakanının da kabinenin bir üyesi olarak Başbakan'la 24 saatin her saatinde görüşebileceğini söyledi.

Ergin, bu görüşmelerde kamuoyuna açıklanabilecek konuların paylaşılabileceğini, ancak ?zaman zaman kendilerinde kalması gereken şeyler varsa onların da kendilerinde kalacağını? bildirdi. Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Hatay Dörtyol'da güvenlik güçlerimize karşı alçak bir terör saldırısı cereyan etmiştir ve 4 güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. Şehit haberleri elbete millet olarak herkesin yüreğini dağlıyor. Biz, şehitlerimizi kalbimize gömdük. Aynı zamanda terörle mücadele noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Terör örgütünün varmak istediği noktaya gitmeyeceğiz. Terör örgütünün maksadı kardeşi kardeşe düşürmektir. Kardeş kanı akıtmak ve kaotik bir ortam oluşturmaktır. Terör örgütünün amacına hizmet etmeyeceğiz. Vakur bir şekilde ülkemizin birliği, bütünlüğü ve gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.?

Bakan Ergin, bunların halkı provoke etmeye yönelik saldırılar olduğunu vurgulayarak, saldırılar karşısında bu ülkenin geleceği ve selameti için sağduyulu hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Halkı kışkırtmaya dönük eylemlere vatandaşların itikat etmeyeceği ve etmemesi gerektiği düşüncesinde olduğunu söyleyen Ergin, ?Birlik beraberlik içerisinde bu illetten de inşallah kısa sürede kurtulmayı ümit ediyoruz? dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI

Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğu yönündeki iddiasının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

?O zaman CHP de Ak Parti'nin iktidara taşınması için yardımcı olmuştur. O muhtıraya, hatırlarsanız o muhtıranın yayınlanmasından sonra CHP sözcüleri muhtıranın içerisindeki bilgileri teyit ettiklerini, katıldıklarını ifade ettiler. Muhtıraya karşı bir tavır almak yerine, onunla beraber hareket ettiler.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun önermesi doğru ise o zaman Ak Parti'nin iktidara gelmesi için CHP de gayret sarf etmiştir o durumda, o mantıkla gidersek.?

Ergin, ?Balyoz planı? davası ile ilgili sorulara ise devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmalara yönelik Adalet Bakanı olarak herhangi bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. Değerlendirmede bulunmasının yanlış algılanabileceğini ifade eden Ergin, ancak yargılama süreci sona erdikten sonra yargı kararlarının eleştirilebileceğini ve değerlendirmeye tabi tutulabileceğini belirtti.

Bir gazetecenin, ?Sayın İçişleri Bakanı konuşma yaparken orada elini sıktığı komutan, hakkında tutuklama kararı çıkan komutanlardan biriydi. Siz Adalet Bakanı olarak böyle bir fotoğrafı nasıl karşıladınız? sorusu üzerine de Ergin, törenin kendi atmosferi içinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber