CÜ tıp fakültesi mezunları atama mağduru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesinden bu yıl mezun olan 127 doktor adayının, atama kararnamesine dahil edilmeleriyle ilgili yazışmanın dekanlıkça Sağlık Bakanlığına geç gönderildiği, bu nedenle mezunların mağdur edildiği öne sürüldü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası (SÖZ-SEN) Genel Başkanı Veli Yıldırım, CÜ Tıp Fakültesi Dekanlığının mezun olan 127 doktorla ilgili yazışmaları bakanlığa geç göndermesi yüzünden bu doktorların atama dönemindeki kuraya giremeyeceğini iddia etti.

Yıldırım, 127 doktorun atama kararnamesine dahil olamayacağını öne sürerek, ''Ülkemiz genelindeki diğer tüm tıp fakülteleri mezunlarıyla ilgili yazışmaları yetiştirip Sağlık Bakanlığına bildirmişken, CÜ'nün ihmali ve yeni mezun hekimlerin uyarılarına rağmen yazışmaları geç bırakmasının sorumluluğunu kim veya kimler üstlenecek'' dedi.

CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Elden ise iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Tıp Fakültesinde öğrenim gören 127 öğrenciden 115'inin 1 Temmuz tarihinden itibaren mezun olduğunu, diğer öğrencilerin ise stajlarının bitmesinin ardından mezun olacağını ifade eden Elden, mezunlara ait isim listesi, tebligat adresi ve nüfus cüzdanı örneklerinin postayla 7 Temmuzda Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderildiğini söyledi.

Mezunların doktor atama listelerinde isimlerinin yer almaması üzerine Rektörlüğe ulaştıklarını ifade eden Elden, yaptıkları araştırmada, gönderdikleri evrakların 19 Temmuza kadar genel müdürlüğe ulaşmadığını öğrendiklerini kaydetti.

Bakanlık yetkililerinden de aile hekimliği uygulaması nedeniyle atama tarihinin bir hafta öne alındığını öğrendiklerini anlatan Elden, bu konuda Rektörlüğün ihmalinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili Sivas Valisi Ali Kolat ve Sivas milletvekillerinin de ilgili yerlerle görüştüklerini belirten Elden, ancak yapılacak bir şeyin olmadığını, mezunların atamalarının bir sonraki atama dönemine kaldığını söyledi.

Geçen yıl evrakları belirtilen tarihten daha sonraki tarihte göndermelerine rağmen o yılki mezunların atamalarının yapıldığını, herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydeden Elden, ''Bizimle birlikte 6 tıp fakültesi mezunlarının da aynı durumda olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığının önümüzdeki atama dönemini öne almak için çalışma yapacağını da öğrendik'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber