Kritik illere istihbaratçı müdürler atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, referandum süreci öncesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinin emniyet müdürlerini kapsayan kararname hazırladı.

Terör olaylarının tırmandığı dönemde çıkan kararname ile istihbarat kökenli polis müdürleri kritik illere atandı. İnegöl ilçesinde yaşanan olaylarla gündeme gelen Bursa'ya da Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz getirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 ismin yer aldığı kararnameyi onayladı. Kararname ile hakkında sahte evrak tanzim etme suçlamasıyla Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ile merkeze alınmak için İçişleri Bakanlığı'na dilekçeli başvuruda bulunan Tunceli Emniyet Müdürü merkeze alındı.

Zeki Çatalkaya'nın Ankara Emniyet Mü-dürlüğü'ne getirilmesiyle boşalan Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne de Ercincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz getirildi. Kararname ile deneyimli istihbaratçılar il emniyet müdürlüklerine atandı. İstihbarat daire başkan vekilliği yapan Recep Güven Siirt'e atanırken, istihbarat daire başkan yardımcılığı görevinde bulunan Bekir Akarsu Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde istihbarattan sorumlu müdür yardımcılığı görevinde bulunan Sami Uslu da Kastamonu'ya atandı. İstihbarat kökenli Ayhan Falakalı Van'a, istihbarat başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Zeki Gürkan da Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. İstihbarat kökenli Cemil Ceylan da Kilis Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Kararname ile Mardin'e Mustafa Aygün, Erzincan'a Mehmet Tüzel, Hakkari'ye Ayhan Bural, Zonguldak'a Hakkari Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Karabük'e Polis Akademisi'nden Ahmet Temel getirildi. Şırnak Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ise yaş haddinden emekliliğe hazırlanan Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç'ın yerine atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber