Teşvik Yasası'nda değişiklik sinyali

Haber Giriş : 04 Mart 2005 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, IMF'nin karşı çıktığı istihdam ve yatırım teşviği sağlanan il sayısını ve teşvik kapsamını genişleten yasa tasarısında değişiklik yapılabileceğini açıkladı. Şener, Başbakanlıkta olan Bankacılık Yasa Tasarısı'nın da en kısa sürede TBMM'ye gönderileceğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOBB, Rekabet Kurumu ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen "Rekabet Politikası ve Türkiye'de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi: Sektörel/Kurumsal ve Hukuki Çerçeve" konulu toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şener, Bankacılık Yasa Tasarısı'nın Başbakanlık'ta çok bekleyeceğini zannetmediğini söyledi. Şener, tasarının TBMM'ye gönderilmesiyle ilgili olarak zaman vermedi.

Teşvikli il sayısını artıran yasa tasarısında, yöneltilen eleştiriler doğrultusunda değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorular üzerine Şener, "Somut olarak şu değişiklikler yapılacaktır diye envanter veya liste ortaya koymamıza gerek yok. Çünkü Hükümet ekonomik istikrarı, bütçe dengelerini, ekonomi politikalarının vazgeçilmez önceliği olarak görmektedir." dedi.

Şener, bir gazetecinin "sözleriniz hem değişiklik yapılacağı hem de yapılmayacağı yönünde anlaşılıyor" demesi üzerine "Birinci şekilde anlayabilirsiniz" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber