Sağlık çalışanlarından 40 saat tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tam Gün Yasası ile haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate düşen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin yayınladığı genelge ile hayal kırıklığına uğradı.

Sağlık Bakanlığı, Valiliklere gönderdiği genelgede haftalık çalışma saatlerinin 40 saate göre yeniden düzenlenmesini ve aradaki sürenin sağlık çalışanlarına dinlenme saati olarak kullandırılmasını istedi. Bakanlığın genelgesi, sağlık hizmetlerinin devamlılığına bağlı olarak mevcut durumda öğle tatili yapamayan sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, genelge ile getirilmek istenen bir saat öğle izninin mevcut koşullar altında uygulama şansının olmadığı

görüşünü açıkladı.

Sağlık hizmetlerinin ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak yürütüldüğüne dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Yapılması gereken sağlık çalışanlarına öğle tatili süresi ihdas etme gibi bir düzenleme yerine, sabah başlayan ve kesintisiz süren normal mesainin 8 saat sonra sona ermesi olmalıdır. Bakanlığın bu hatayı düzeltmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber