Org. Berk'in EDOK'a atanması, tenzili rütbe anlamına geliyor

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğsız ve Balyozcular yok

Gül'ün onayladığı YAŞ kararnamesinde Orgeneral Hasan Iğsız, askerlerin isteğine uyulmayarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmadı. Emekliliği gelen Iğsız'ın, 30 ağustosta otomatik olarak emekliye ayrılması beklenirken, boş bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanma ihtimalinin zayıf da olsa bulunduğu belirtiliyor. Iğsız'ın kararnamede isminin yer almasına Erdoğan'ın karşı çıktığı belirtiliyor.

Bu arada Albay Dursun Çiçek beklediği terfiyi alamazken, Erzincan Ergenekon İddianamesi'nin 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ise Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atandı. Bu görevin ?tenzili rütbe? anlamına geldiği belirtiliyor.

3. Ordu'ya yeni Orgeneral atandı

3.Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Yalçın Ataman, Ergenekon sanığı Saldıray Berk'in yerine atandı. Ataman Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Saldıray Berk'e ?tenzili rütbe'

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı'na atanan Erzincan'daki Ergenekon Davası'nın 1 numaralı sanığı Berk, 1948 yılında Erzurum'da doğdu. Berk, 1968 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1969 yılında Topçu ve Füze Okulu'ndan mezun oldu. Berk, 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etmiş 3'üncü Ordu Komutanlığı'na atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber