Maliye'de vergi alarmı

Haber Giriş : 05 Mart 2005 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelirler Genel Müdürlüğü, gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri konusunda teşkilatı harekete geçirdi.

1-15 Mart arasında verilecek 2004 yılı gelirlerine ilişkin gelir vergisi beyannameleri ile 1-15 Nisan arasında verilecek kurumlar vergisi beyannameleri için hem Gelirler Genel Müdürlüğü merkez, hem de taşra teşkilatlarında yoğun çalışma içine girildi. Önce meslek odaları ve birliklerle toplantı düzenlenerek, oda ve birlik mensuplarının gerçeğe uygun vergi beyanında bulunması istendi.

Toplantıların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Mükellefe uyarı

Vergi Daireleri Otomasyon Projesi'nin ikinci ayağının devreye girdiğini hatırlatan Gelir İdaresi, vergi kaçıranların kolayca yakalanabileceğini belirterek, oda ve birliklerden, mensuplarını uyarmalarını istedi. Bir kısmı elektronik ortamda gönderilecek olan gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri, hemen değerlendirmeye alınacak. Öncelikle gelir ve kurumlar vergisindeki düşük beyannamelerle, sektör ortalamalarıyla çelişkililer ayıklanacak. Mayıstan itibaren de bunlar üzerinde çapraz kontroller başlatılacak.

Kontrollerde, mükelleflerin beyan ettiği gelirle 2004 içindeki harcamaları ve banka hareketleri karşılaştırılacak. Şüpheli olanlar, vergi inceleme memurlarına havale edilecek.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber