Sahur ve iftarda nasıl beslenmeli?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 13:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ramazan ayının, bu yıl ağustos sıcaklarına denk gelmesi, oruç tutanları olumsuz etkileyebilir. Halsizlik ve tansiyon gibi sorunlar yaşamamak için yediklerimize dikkat etmek gerek!

Sıcaklar ve aşırı nemin yanı sıra oruç süresinin 16 saati bulması bu yıl oruç tutanları bir hayli zorlayacak. O nedenle çok fazla güneş altında kalmamalı ve belli saatlerde dışarı çıkmamalı...

Bununla beraber sahur ve iftarda yenilen yiyecekler de oldukça önemli. Peki nasıl beslenmeli, nelere dikkat edilmeli?

SAHURDA YUMURTA TOK TUTAR

"Ağır yemeklerden kaçının ve bol bol sıvı tüketin" uyarısı yapan uzmanlar, tok tutucu özelliğinden dolayı yumurtanın tüketilmesini öneriyor. Öte yandan kepekli makarna, bulgur ve esmer priniçten yapılan yiyecekler, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, bol bol sebze ve salata yemek gerekiyor.

İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Bütün besin gruplarından, kararınca almak gerekiyor. İftarda da hafif yemeli ve tatlı tercihini de güllaç gibi sütlü ve hafif tatlılardan yapmalı...

Örneğin; salata; sebze; yoğurt, ayran ya da cacık; et yine tavuk ya da balık ve tam tahıllı karbonhidratların olduğu bir menü iftar için oldukça sağlıklı.

Uzmanlar, sahur sonrası uyku saatleri için de önemli bir uyarıda bulunuyor. Sahurdan sonraki iki saat uyku, ritmi koruyor ve günlük hayatın uykuyla geçmesini engelliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber