Çubukçu: Türkiye dünya yıldızı olma yolunda ilerliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ?Türkiye, getirdiğimiz noktada hem Avrupa'da hem de dünyada genç nüfusuyla ürettiği enerji ve büyüyen ekonomisi ile dünyanın yıldızı olma yolunda ilerliyor? dedi.

Edirne'deki inceleme ve ziyaretlerinin ardından Keşan ilçesine gelen Çubukçu, Keşan Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin insan odaklı hizmet anlayışıyla sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Çubukçu, Ak Parti iktidarıyla Türkiye'nin her alanda hamle yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti:

?Türkiye, getirdiğimiz noktada hem Avrupa'da hem de dünyada genç nüfusuyla ürettiği enerji ve büyüyen ekonomisi ile dünyanın yıldızı olma yolunda ilerliyor. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline getirdik ama artık ilk 10 ekonomisi haline getirmek istiyoruz. Ekonomiyi büyütürken bunun için gerekli olan demokratik iklimi de oluşturduk. 2002 yılından bu yana meclisten geçirdiğimiz 8 paket içinde Anayasa değişiklikleri de olmak üzere Türkiye'nin yasal altyapısını tamamen değiştirdik ama demokratik ve temel insan hakları açısından gelişmiş bir Anayasaya ihtiyacımız vardı.?

Çubukçu, muhalefet partilerinin Anayasa değişikliği konusunda ?karartma? yaptığını, bunun Ak Parti karşıtlığına dönüştüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, toplantıdan sonra karayoluyla İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber