Memurlar talepleri için eylemde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyesi bir grup memur, Kızılay'da düzenledikleri eylemde, toplu görüşmeler öncesinde hükümetten taleplerini açıkladı.

Milli Müdafaa Caddesi'ndeki YKM mağazası önünde toplanan BASK'a bağlı sendikalara üye memurlar, ''Bütün memurlar toplandık, uçan kuşa borçlandık'', ''Ne işçidir, ne memur, 4-C'linin hepsi mağdur'', ''Kriz memuru teğet geçmedi'', ''Memura grev hakkı anayasaklı'' yazılı dövizler taşıdı.

Gruptakiler adına konuşan BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşme mamasına oturan sendikaların yaptığı hataların bedelini kamu görevlilerinin ödediğini, memurun sorunlarının siyasi ve ideolojik çekişmelere feda edildiğini savundu. Akay, ''Konfederasyonlar, hükümetin utanç verici zamlarını meşrulaştırmak istemiyorlarsa toplu görüşme masasını boykot etmeliler'' dedi.

Memurların hükümetten yüzde 17,5 oranında enflasyon farkı alacağı bulunduğunu öne süren Akay, bu farkın maaşlara yansıtılmasını istedi. Resul Akay, 2003-2008 yılları arasında yüzde 40 oranındaki büyümeden de memura pay verilmesini talep etti.

Akay, 17,5 oranındaki enflasyon kaybı, yüzde 12 oranında refah payı ve 100 TL tutarında ek ödeme ilave edilerek en düşük memur maaşının bin 516 TL olması gerektiğini belirtti.

Resul Akay, toplu görüşmelerde, memurlara, yiyecek ve giyecek yardımı, doğum ve ölüm yardımı ile cenaze giderleri, aile ve çocuk yardımı, fazla çalışma ücreti ve lojman tazminatı konularında da iyileştirmeler yapılmasını istedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber