Toç Bir-Sen'den referanduma 'evet'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, referandumda "evet" oyu vereceklerini belirterek, "Bunu AK Parti iktidarının çok ötesinde milli mesele olarak görüyoruz. Referandumu milletin ya bu paradokstan çıkacağı gün olarak ya da milletin fanus içerisinde kendini hapsedeceği gün olarak görüyoruz" dedi.

Sendika olarak referandumda evet oyu vereceklerini açıklayan Kaya, konuya ilişkin soruları cevapladı. Darbelerin Türkiye ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Kaya, "Türkiye'deki darbelerin, vesayet rejiminin Türkiye'ye maliyetini topladığımız zaman trilyon dolarları geçiyor" dedi.

Kaya, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumun bir iktidar muhalefet tercihi olmadığını belirterek, darbelerin, terör olaylarının bir daha yaşanmaması için referanduma "evet" oyu vereceklerini söyledi.

Kaya, konuşmasında "Aklı selim herkesi hangi partiye mensup olursa olsun ödenen bedelleri bir daha ödememek için, toprağa düşen çocuklarımızın yeniden toprağa düşmemesi için aklımızı başımıza alıp ya dünyanın saygın devletlerinden biri olmanın kapısını aralayacağız ya da bu askeri vesayeti perçinlendirerek, güçlendirerek Anadolu coğrafyasında 73 milyonu tokuşturacağız" dedi.

Mevlanaların, Yunusların, Hacı Bektaşların diyarında sevgiyi hakim kılmak için evet demekten başka çare olmadığını anlatan Kaya, şunları söyledi: "Biz bunu AK Parti'nin iktidarının çok ötesinde milli bir mesele olarak görüyoruz, Tabiri caizse milletin ya bu paradokstan çıkacağı gün olarak ya da milletin fanus içerisinde kendini hapsedeceği gün olarak görüyoruz." Vatandaşlara çağrıda bulunan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Partilerle hesaplaşacaksanız bunun günü 12 Eylül değil. Genel seçim geldiği zaman

hangi partiye o verecekseniz, hangi partiyi iktidar görmek istiyorsanız, hangi ideolojinin mensubuysanız orada tercihinizi yapabilirsiniz. Ama AK Parti'yi tokatlayayım derken AK Parti'ye olan kininizin ve düşmanlığınızı bir "hayır" kampanyasına dönüştürürseniz bu ipekböceğinin kendini koza içerisinde hapsetmeye benzer."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber