KPSS iddialarına Meclis araştırması istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2010 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP, KPSS ile ilgili iddialar ve ÖSYM'nin sorunları konusunda ''Meclis Araştırması'' açılmasını talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, düzenlediği basın toplantısında, önergenin Meclis Başkanlığına verildiğini bildirdi.

ÖSYM'nin son yıllarda gerçekleştirdiği sınavlarda birçok hata ve yolsuzlukların yaşandığını belirten Anadol, yakın zamanda Tıpta Uzmanlık ve Polis Meslek Yüksekokulları sınavlarının da iptal edildiğini anımsattı.

Son yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı ile ilgili iddiaları dile getiren Anadol, ÖSYM Başkanı'nın, ''Bazı güçler ÖSYM üzerinde bilek güreşi yapıyorlar. Bu olaylar birilerine menfaat sağlamak için değil, ÖSYM'yi yıpratmak üzere planlanmış hareketlerdir diyen var'' dediğini kaydetti.

Anadol, şöyle konuştu:

''Hangi güçler ÖSYM ile bilek güreşi yapmaktadır sorusu siyasi iktidarca açıklanmalıdır. Milyonlarca gencin kaderi hiçbir karanlık güce teslim edilemez. Yaşananlar ÖSYM'nin başarısız kılınması için adeta özel bir çabanın gösterildiğini ortaya koymaktadır. Kadrolaşmanın önünde engel olarak görülen ÖSYM'nin yerine acaba yeni bir yapılanma kurulmasının zemini mi oluşturuluyor, sorusu zihinlere gelmektedir.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlarda soruların çalınması tuzun koktuğu noktadır. KPSS sınavında yaşananlar, 13 Eylül 2009 tarihinde ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Polis Meslek Yüksekokulları sınavlarında yaşananlarla benzerlik taşımaktadır. Sözkonusu olayda, Polis Meslek Yüksekokulları sınavının soruları bir cemaate yakın dershaneye sızdırılmıştı. Gelinen noktada milyonlarca gencimizin geleceğini belirleyen sınavlar ile devletin önemli noktalarında çalışacak kamu görevlilerinin belirlendiği sınavlar şaibeli hale gelmiştir. Yaşananlar, Polis Meslek Yüksekokulları sınavlarında olduğu gibi cemaat işi organize girişimlerin varlığı konusundaki kuşkuları artırmaktadır.''

Sınavlara dayanılarak yapılan atamaların da şaibeli olduğunu belirten Anadol, ''Devletin kurumlarının bu şekilde yıpratılması AKP'nin sistemli bir politikasıdır. Cemaat ilişkilerinin ne noktaya geldiğini ortaya koyan bu sınavların üzerindeki şaibenin kaldırılması yaşamsaldır'' diye konuştu.

-''BEDELLİ ASKERLİK, ULUSAL POLİTİKA''-

Soruları da yanıtlayan Anadol, bedelli askerlik konusundaki bir soru üzerine, esnafa verilen kredi faizlerinin 3 puan düşürülmesi ve bedelli askerliğin gündeme getirildiğini, ''referandum için sıkışan iktidarın bu tür şeylere sarıldığını'' ifade etti.

Bedelli askerliğin Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakanlık arasında saptanacak bir politika olduğunu belirten Anadol, Genelkurmay'ın konuya sıcak bakmadığını daha önce açıkladığını söyledi.

Anadol, ''Bedelli askerlik bekleyen binlerce gencin evet oyu kullanması için politika yürütülmektedir. Bunlar çok çirkindir, ayıptır, referandumun sonuçlarını gölgeleyen çabalardır. Bedelli askerlik ulusal bir politikadır. Ülkenin gerçekleri gerektiriyorsa bedelli askerlik olabilir, ihtiyaç yoksa ona göre hareket edilir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber