Dayakçı polislere suç duyurusu

Haber Giriş : 08 Mart 2005 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen eyleme müdahale eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Eyleme yapılan müdahale sırasında yaralananlar, polislerin "görevi kötüye kullanmak" ve "darp" suçlarından yargılanmasını istedi.

İstanbul'da önceki gün gerçekleştirilen eyleme polisin müdahalesi sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Müdahaleden göstericilerin yanı sıra Çağdaş Hukukçular Derneği'nden eyleme gözlemci olarak katılan avukatlar da "nasibini aldı."

Gözlemci avukat Ali Ekşi, avukat Sevim Akat ve avukat Behiç Aşçı copla yaralandı. Aşçı'nın yüzüne biber gazı da sıkıldı.

ADLİ TIP KURUMU RAPOR VERDİ

Eylemin ardından Adli Tıp Kurumu'na giden avukat Ali Ekşi ve avukat Behiç Aşçı'ya 1'er günlük iş göremez raporu verildi. Avukat Sevim Akat ise durumunun ağır olması nedeniyle hastaneye sevk edildi.

SUÇ DUYURUSU

Olayın ardından avukatlar, AB Troykası'nı bile şoke eden polisler için suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları Ali Ekşi, Sevim Akat ve Behiç Aşçı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerini şikayet etti.

Suç duyurusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekibinde görev yapan polislerin "görevi kötüye kullanma" ve "darp" suçlarından yargılanması istenildi.

Suç duyurusunda, ayrıca, polisin uyarıda bulunmayarak kitleye müdahalede bulunması da şikayet konusu yapıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber