İki bakanın arasına 'Gelir İdaresi Tasarısı' girdi

Haber Giriş : 09 Mart 2005 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı, Bakan Şener ile Maliye Bakanı Unakıtan'ı karşı karşıya getirdi.

Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörlerinin gazetelere ilan vererek eleştirdikleri Gelir İdaresi Yasa Tasarısı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı karşı karşıya getirdi. Şener, gelirler kontrolörlerinin "Gelir İdaresi Başkanı"na bağlanmasını isterken, Unakıtan'ın kontrolörlerin başkan yardımcısına bağlanmasını istediği bildirildi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) stand-by anlaşması için şart koştuğu üç yasadan birisi olan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı" ile ilgili rahatsızlık büyüyor. Gelir İdaresi Müdürleri Derneği'nin "gelir idaresi tasarısı" eyleminin ardından, tasarıdan rahatsız olan Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri de dün gazetelere verdikleri ilanlarla tasarıya tepki gösterdiler.

Kontrolörler ne istiyor?

Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörlerinin, tasarının iki maddesine itirazları bulunuyor. Tasarıda, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı'na bağlı olması öngörülen kontrolörler, başkana bağlı olmak istiyor. Kontrolörlerin itiraz ettikleri diğer düzenleme ise, tasarının 30. maddesinin 2. fıkrasında yer alan denetmenlikten kontrolörlüğe geçişi içeriyor. Kontrolörler, düzenlemenin tasarıdan çıkarılmasını talep ediyor. Maliye Bakanlığı'nda büyük rahatsızlığa neden olan Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasında da tartışmaya neden olduğu ortaya çıktı. Gelirler İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanı Unakıtan'a bağlı olacağı için, kontrolörlerle ilgili düzenlemenin Maliye Bakanı Unakıtan'ın istediği doğrultuda yapıldığı belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber