Anadolu Üniversitesi BESYO'dan 'usulsüzlük' iddialara yalanlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu müdürlüğü, bazı medya organlarında çıkan sınavlarda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının kaydedildiği açıklamada, ''Giriş sınavları iddia edilenin aksine, her zaman olduğu gibi şeffaflık ilkelerine dayalı, teknolojik bakımdan anlık yayınlanan, web'de, online izlenebilen ve ilgili kişiler tarafından rahatlıkla değerlendirilebilen bir sistemde gerçekleştirilmiştir.'' denildi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Antrenörlük Eğitimi Bölümü'ne 28 erkek 12 bayan olmak üzere toplam 40 kişilik kontenjan ayrıldığı açıklandı.

Açıklamada ayrıca, yerleştirme sonucunda açık kalan bayan kontenjanlarına yerleştirmelerin, konu hakkındaki "Bayan kontenjanlarının açık kalması halinde yerleştirme puan sıralamasına göre erkek öğrenciler kayıt hakkı kazanacaktır" maddesine uygun bir şekilde yapıldığı ve erkek adayların ise boş bulunan bayan kontenjanlarına branşları esas alınarak en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirildiği kaydedildi.

Yüksekokulu kazanan söz konusu 40 adayın ve yedek aday listesinin aynı anda ilan edildiğinin belirtildiği açıklamada, genel sıralama listelerinin de üniversitenin web sitesinde yayınlandığı ve isteyen herkesin şu an hala sitede bulunan listeye ulaşabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber