Okul müdürü ve 3 öğretmen açığa alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 20:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Almanya'ya kursa giden öğrencilerin mağdur olduğu iddia edilmişti.

LEONARDO da Vinci eğitim projesi kapsamında 3 aylığına Adana'dan Almanya'ya giden, kurs açılmadığı gerekçesiyle sokaklarda dolaştıkları ve mağdur oldukları iddia edilen öğrencilerle birlikte bulunan Okul Müdürü Ersan Yılmaz ile 3 öğretmen açığa alındı.

Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci projesi kapsamında Kiremithane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ersan Yılmaz, 2 öğretmen ve Metal Bölümü'nde okuyan 23 öğrenci, Almanya'ya kurs görmeye gitmişti. Proje kapsamında kaynak kursu alacak olan öğrenciler, Almanya'da okullar tatil olduğu için 40 gündür eğitim alamamış, öğrenciler zamanlarını sokakta gezerek geçirmeye çalışmıştı.

Olayın duyulmasının ardından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili müfettiş görevlendirip, inceleme başlatmıştı. Öğrenciler, geçen hafta cumartesi günü tarifeli uçakla Adana'ya dönerken, yapılan inceleme sonucunda Okul Müdürü Ersan Yılmaz ile öğretmenler S.M., S.C. ve T.N. Adana Valiliği tarafından açığa alındı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, basında çıkan bilgileri kaynak olarak aldıklarını belirterek, ?Öğretmenlerin usul ve esaslara uymadığı tespit edildi. Ayrıca öğrencileri Avusturya'ya gitmesi gerekirken Almanya'ya götürmüşler. Öğrencilerimiz orada mağdur olmuşlar. Bu mağduriyette okul müdürü ve öğretmenlerimizin sorumluluğu var. Görevlerini tam anlamıyla yapmamışlar. Bu yüzden açığa alındılar. Şimdi konuyu Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri inceliyor. Çıkacak rapora göre nasıl bir yol izleneceği belli olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber