Kreş öğretmenine 'çocuğa kötü muamele' iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2010 14:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MUĞLA'nın Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru İlhan Bunarbaşı, 3.5 yaşındaki kızına, kreş öğretmeni Z.A. (23) tarafından kötü muamele yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre trafik polisi İlhan Bunarbaşı, dün kızı Nisa'yı almak için kreş ve gündüz bakımevine gitti. Kreşe giren baba, sınıflardan birinden bağırma ve ağlama sesi geldiğini farketti. Sesin geldiği sınıfın kapısını açarak içeri giren İlhan Bunarbaşı, masanın üzerine oturan ve ağlayan kızının boğazının öğretmeni Z.A. (23) tarafından sıkıldığını, 6 çocuğun da olayı korku dolu bakışlarla izlediğini gördü. Baba Bunarbaşı, öğretmene ne yaptığını sordu. Cevap vermeyen öğretmen, hızla sınıftan dışarı çıktı.

Kızının boğazında ve çenesinde kızarıklar gören baba Bunarbaşı polisi aradı. İlhan Bunarbaşı kreşe gelen meslektaşlarıyla, kızını Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayene sonunda küçük kıza, ?elle sıkma sonucu boğazında ve çenesinde kızarıklar oluştuğu, ruhsal durumunun kötü olduğu için de psikiyatri servisine sevk edilmesi gerektiği' yönünde rapor verildi.

?SİGORTASIZ ÇALIŞIYOR' İDDİASI

Daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne giderek ifade veren baba İlhan Bunarbaşı şunları söyledi:

?Eşim ve ben çalıştığımız için 16 aylıkken kızımızı bu kreşe verdik. Ancak bir süre önce kızımın öğretmeni değişti. Ondan sonra kreşe gitmek istemedi. Kreşin kapısına geldiğimizde ağlıyor ve korkuyordu. Yeni öğretmenine alışamadığını düşündük ama, gerçeğin öyle olmadığına kendi gözlerimle şahit oldum. Yasal hakkım neyse sonuna kadar kullanacağım. Bu arada, kreş öğretmeninin sigortasız çalıştığını belirledik. O nedenle kreş yönetimi hakkında da SGK'ya ihbarda bulunacağım.?

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Kreş öğretmeni Z.A. da Çarşı Polis Merkezi'nde verdiği ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Z.A. kimseye kötü muamele yapmadığını ileri sürerken, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla İlhan Bunarbaşı'dan şikayetçi oldu. Z.A. polisteki ifadesinin ardından götürüldüğü adliyede nöbetçi savcı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kreş ve gündüz bakım evinin sahibi uzman psikolog Ayşegül Fırat, ?Öğretmenimiz önceki yıllarda bizlerle çalışmıştı. Tekrar işe başladı. Eylül başında sigortası yapılmıştır. Öğretmenimiz kreşte görevine devam edecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber