Konya'da okul krizi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2010 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da geçen yıl Eylül ayında meydana gelen 2 depremde hasar gördüğü için güçlendirme çalışması yapılmak üzere bu yıl eğitime kapanan Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, yaklaşık 2 kilometre ilerideki Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na gidecek. Yaklaşık 50 veli, okulun uzak olduğunu, servis tutacak güçte olmadıklarından zor durumda olduklarını belirterek karara tepki gösterdi.

Geçen yıl, ikisi de Selçuklu İlçesi merkezli, 10 Eylül'de saat 21.29'da 4.5 büyüklüğünde, ardından da 11 Eylül'de saat 04.58'de 4.7 büyüklüğünde orta şiddette depremler meydana gelmişti. Depremler, Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda hasara yol açtı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'ndaki hasarın, güçlendirme çalışmasıyla giderilebileceği belirlendi. Güçlendirme çalışması nedeniyle bu yıl geçici bir süre okulda eğitim verilmemesine, yaklaşık 500 öğrencinin, Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam etmelerine karar verildi.

Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 2 kilometre uzakta olduğunu belirten veliler, bugün okul önünde biraraya geldi. Güçlendirme çalışmasının tatil süresince yaz ayında yapılabileceğine dikkat çeken yaklaşık 50 veli, okulun merdivenlerine oturarak eylem yaptı. Veliler, kendilerine bu durumun son anda bildirildiğini belirterek, çocuklarını diğer okula gönderecek servis parasını karşılayamayacaklarını söyledi.Velilerden Mustafa Ceri, okulda 4 torununun öğrenim gördüğünü belirterek, ?Okulun duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Bu şekilde de çocuklar 6 ay boyunca geçen yıl burada okudular. Yaz tatilinde neredeydiniz?? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ?Konya'da depremden sonra okullarımızda hasar tesbit çalışması yaptık. 12 okulumuzda hasar olduğunu belirledik. Bazılarının tahliyesine bazılarınında güçlendirme çalışması yapılmasına karar verdik. Bu okulumuzda, güçlendirme çalışması yapılmasına karar verdiğimiz okullardan bir tanesi. Öğrencilerimiz Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na geçici olarak gönderiliyor. Çünkü oradaki çalışmalar uzun sürebilir. Hem çalışmalardan rahatsız olmasınlar, hemde eğitimlerinden geri kalmasınlar diye böyle bir girişimde bulunduk. Çalışmalar tamamlanınca okulumuzda eğitim yeniden başlayacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber