Meslek lisesine yoğun ilgi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve alanında Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğine sahip ?OİB Teknik ve Endüstrisi Meslek Lisesi?ne yoğun ilgi olduğu bildirildi.

20 Eylülde öğrencilere kapılarını açacak olan OİB Teknik ve Endüstrisi Meslek Lisesi'nin, eğitime başladığı ilk yıl olmasına rağmen 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 180 kişilik kontenjanının tamamı doldu.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, yazılı açıklamasında, lisenin, tüm Türkiye'nin otomotiv sektöründeki nitelikli insan gücü ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağını belirtti. Sabuncu, şunları kaydetti:

?Lisemiz, Türk otomotiv sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenecektir. Yalnızca Bursa'daki kuruluşların değil, ülkemizin diğer tüm bölgelerindeki firmaların da nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayacaktır. Bu ülkenin sanayicileri olarak eğitim alanında yaptığımız bu yatırımla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.?

Sabuncu, burada yetiştirilecek nitelikli insan gücüyle bundan böyle otomotiv sektöründe daha da güçlü olacaklarını vurgulayarak, ?OİB olarak gerçekleştirdiğimiz bu büyük sosyal sorumluluk projesiyle, geleceğe büyük bir adım atarak Türk otomotiv endüstrisini eğitimli gençlerimizle birlikte geliştireceğiz? görüşünü bildirdi.

Nitelikli gençlerle sektörün çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ve hedeflerinin 2023 yılında 4 milyon adet üretim, 3 milyon adet ve 75 milyar dolarlık ihracat geliri olduğunu kaydeden Sabuncu, ?İhracat şampiyonu, istihdama önemli katkılar sağlayan, teknoloji geliştiren sektörümüze pozitif katkı sağlayacak yeni okulumuzla gençlerimizi de doğru yönlendirmiş olacağız? ifadesini kullandı.

21 bin 760 metrekare araziye kurulan, 24 derslik ve 720 öğrenci kapasitesine sahip okul, eğitim kompleksi olarak tasarlandı. Okul, Bilişim Teknolojileri, Elektrik?Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi olmak üzere, toplam 6 programda eğitim verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber