Askerlik Şubesi'nde nöbet tutan askerin kuşkulu ölümü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Latif SANSÜR

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, askerlik şubesinde nöbet tutan er Hakan Çehrekaya henüz belirlenemeyen bir nedenle vücuduna isabet eden 2 kurşunla yaşamını yitirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan yetkililer, bir terör saldırısının söz konusu olmadığını belirtip, Çehrekaya'nın intihar etmiş olabileceği ya da elindeki kalaşnikof marka otomatik tüfeğin kazayla ateş almış olabileceği üzerinde durulduğunu bildirdi. Askerlik şubesine silahlı saldırı yapıldığı haberleri üzerine gelyana gelen halk askerlik şubesinin önünde toplanıp tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi, Korhan Caddesi üzerindeki askerlik şubesinde, bugün saat 19.30 sıralarında, nöbetçi kulübesinden 3 el silah sesi geldi. Nöbetçi kulübesine koşan askerlik şubesinde görevli askerler, arkadaşları er Hakan Çehrekaya'yı kanlar içinde görünce durumu askeri yetkililere, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalede bulunulan Çehrekaya, ambulansla, Söke Fehmi Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen göğsüne isabet eden 2 kurşun yarasıyla ağır yaralanan Çehrekaya kurtarılamadı.

Olay yerinde gelen polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken giriş ve çıkışlar da trafiğe kapatıldı, olay yerinde inceleme başlatıldı. Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nin çalışmasında, askerlik şubesinin bahçesinde, 3 adet boş kovan bulundu. Yapılan olay yeri incelemesinde ise dışarıdan herhangi bir saldırının yapılmadığının belirlendiği kaydedildi. Olayla ilgili olarak askerlik şubesindeki tüm kalaşnikof marka otomatik tüfekler, teknik ve balistik incelemeye gönderildi. Askerlik şubesine silahlı saldırı yapıldığı haberleri üzerine galeyana gelen vatandaşlar, askerlik şubesinin önünde toplanarak olaya tepki gösterirken soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğü bildirildi.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ?Askerlik şubesi bahçesinde, silahla 3 el ateş edilmiş. Bahçede yapılan incelemede, 3 adet boş kovan bulundu. Dışarıdan bir terör saldırısı olduğuna, ya da ateş edildiğine dair bir bilgi ve bulgu yok. Olayda bir asker göğsüne isabet eden 2 kurşunla yaralandı. Hastaneye kaldırılan asker müdahalelere rağmen yaşamın yitirdi. Olayın nasıl meydana geldiğine dair araştırma devam etmekte. Askerlik şubesindeki tüm silahlar toplandı, teknik ve balistik incelemeleri yapılacak. Askerlik şubesindeki askerler de gözetim altına alındı. Bu incelemelerin ardından olayın ne şekilde meydana geldiği açığa çıkacaktır? dedi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezen ise ?Askerlik şubesi bahçesinde meydana gelen olayda, kesinlikle saldırı söz konusu değildir. Kaza veya intihar söz konusu. Göğsüne isabet eden iki kurşun nedeniyle maalesef askerimizi kaybettik. Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nin araştırmasında, 3 boş kovan bulundu. Şehit asker Çehrekaya'nın elindeki seri atış atabilen kalaşnikof marka tüfeğin tetiğine kazayla basmış, ya da intihar etmiş olabilir. Araştırmalar devam etmekte. Askerimiz Hakan Çehrekaya, Bilecik'in Söğüt İlçesi'nden. Kullandığı silah balistik incelemeye gönderildi. Çok kısa sürede olayın kaza mı intihar mı olduğu belirlenecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber