SGK Başkanı: Kaydolmamış 10 bin civarında hekim var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, kuruma kaydolması gerekirken kaydolmayan 10 bin civarında hekim olduğunu belirterek, ''Hepsine açıkça çağrı yapıyorum. Kayıtlarını lütfen yaptırsınlar. Bir daha erteleme söz konusu olmayacak'' dedi.

Zararsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktorların Medula Provizyon Sistemi'ne kayıt olmasına ilişkin düzenlemenin 1 Martta yürürlüğe girmesi gerektiğini, ancak sıkıntılar olabileceği ve yakınmalara yol açabileceği için 1 Ekim 2010'a kadar ertelemeye gittiklerini söyledi.

Şu anda özel sektör hastaneleri ve tıp merkezleri açısından bir sıkıntı olmadığını ifade eden Zararsız, buralardaki bütün hekimlerin sisteme kayıtlı olduklarını belirtti. Sıkıntının devlet hastaneleri ile üniversitelere ait hastanelerde olduğunu anlatan Zararsız, şunları kaydetti:

''Devlette yaklaşık 64 bin hekim var. Bunun 20 bin kadarının kayıt mecburiyeti yok. Bunlar daha sonra gündeme gelecek. Dolayısıyla 44 bin civarında hekimin kaydolması gerekiyor. Şu an itibariyle kayıtlı hekim sayısı 40 bin. Dolayısıyla 4 bin civarında eksik kayıt söz konusu. Üniversite hastanelerinde ise 25 bin hekim bulunuyor. Bunların da kayıtlı bulunan sayısı 18 bin 800 civarında. Yani 6 bin civarında da burada kayıt olmamış. Kaydolması gerekirken kaydolmamış hekim var. İkisini topladığımız zaman 10 bin civarında.

1 Ekim itibariyle yürürlüğe girecek sistemde reçeteyi yazan hekim, kaydolması gerekirken kaydolmayan hekimlerden birisi ise eczane tarafından onun reçetesi ödenmeyecek. Öncekinde olduğu gibi eczanelerde manuel olarak hekimleri girme gibi bir şekilde uygulama olmayacak.''

Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı hastanelerin başhekimlerine, üniversite rektörlerine, tıp fakültesi dekan ve başhekimlerine çağrıda bulunan Zararsız, ''Kaydolması gerekirken kaydolmayan bütün hekimleri kayıt etsinler, vatandaşlarımız mağdur olmasın. Ayrıca kaydolmamış hekimlerin yapmış oldukları sağlık hizmetleri faturalandırılması konusunda kendilerine sıkıntı çıkar. Dolayısıyla vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi, sağlık hizmetlerinin gerçek anlamda yerine getirilebilmesi, kayıtlı bir sistemin meydana getirilebilmesi ve izlenebilmesi bakımından bu 10 bin civarında kaydın mutlaka yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

Kayıtlı olmayan doktorların kurum sayfalarına girerek kayıtlarını yapmalarını, yaptırmalarını isteyen Zararsız, ''Aksi takdirde vatandaşlarımız ilaç alma konusunda sıkıntıyla karşılaşacaklar. Kaydolmama dolayısıyla kaybedeceğimiz insanların sorumluluğunu yüklenmek çok zor ve ağır bir şeydir. Bu sorumluluğun altına hiç kimse kolay kolay girmez. Buradan da hepsine açıkça çağrı yapıyorum. Kayıtlarını lütfen yaptırsınlar. Bir daha erteleme söz konusu olmayacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber