Yazıcıoğlu'nun kazasında, emirle bizi ters yöne gönderdiler

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası geçirdiği dönemde Kahramanmaraş'da görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Ümit Nogaylaroğlu, "Helikopterin yeri belirlendi. Ancak üslerimizden gelen emirle ters yöne gönderildik" dedi

BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sırasında, özellikle arama sırasında büyük ihmaller olduğu ortaya çıktı. Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası geçirdiği dönemde Ankara'da görev yapan Astsubay Başçavuş Süleylan Akdoğu, Yazıcıoğlu Komisyonu'na yaptığı açıklamada olaydan 2 saat sonra kazanın olduğu yeri Kahramanmaraş'a bildirdiğini söyledi. Akdoğu'nun ifadesi çerçevesinde Yazıcıoğlu Komisyonu'na konuşan Kahramanmaraş'ta görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Ümit Nogaylaroğlu, bu bilgiden sonra enkazın olduğu bölgenin Döngel köyüne yakın olan Şahinkaya mevkii civarı olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

ORAYA GİTMEMEMİZ İÇİN ISRAR ETTİLER

Nogaylaroğlu, bu bölgeye ulaşmak için yola çıktığını ifade ederken, "Ancak kendi üstlerimizden gelen emir ile helikopterin olduğu yer değil baz istasyonlarının olduğu Tüllüce Mevkii'nde arama yaptık. Akdoğdu'nun belirttiği bölgede arama yapmak istememize rağmen, ısrarla üslerimizden gelen emirler doğrultusunda bu bölgenin tersi bir yerde araştırma yaptık. Kazanın üzerinde 48 saat geçtikten sonra Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi taşıyan helikopterin kazası Akdoğdu'nun belirttiği Şahinkaya mevkiinde bulunmuştu" dedi.

YANLIŞ YERDE ARAMA YAPTIK

Kahramanmaraş İl jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün'ün de daha önce komisyona verdiği ifade, kazadan sonra Yazıcıoğlu ve 5 kişi için yanlış yerde arama yaptıklarını belirtmişti. Akgün, ifadesinde, "Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen ikinci bir kordinat bilgisi arama çalışmalarını enkazın bulunduğu noktaya uzak olan Ilıca-Sarıgüzel mevkiine kaydırdı. Ilıca-Sarıgüzel mevkiindeki Sisne ovasına kadar ulaşan arama kurtarma ekibi Sisne köyüne ulaştıklarında Genelkurmay'dan gelen yeni bir bilgiyle geri döndü" demişti. Akgün, Genelkurmay'ın yanlış bilgi verdiğini ifade ederek, verdiği yanlış bilgiden dolayı aynı yeri 9 kez aradığını söylemişti.

Sınır Ötesi Tezkeresi TBMM'de

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete verilen yetkinin 17 Ekim'den bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tezkerede, Irak'ın kuzey bölgesinde yuvalanan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliğiyle, ülkesinin milliği birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdidin devam ettiği belirtildi. Türkiye'nin, 'dost ve kardeş ülke' olarak tanımlanan Irak'ın, toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem verdiğine işaret edilen tezkerede, şunlar kaydedildi: 'Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi, görevlendirilmesi için Genel Kurulun 17 Ekim 2007 tarihli, 903 sayılı kararıyla Hükümet'e verilen ve son olarak 6 Ekim 2009 tarihli ve 948 sayılı kararıyla 1 yıl uzatılan izin süresinin, 17 Ekim 2010'dan itibaren 1 yıl daha uzatılması için Anayasa'nın 92. maddesi uyarınca TBMM'den izin istenilmesi Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber