Manisa'da Saadet Partisi'nden 99 istifa

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evren KASIRGA

SAADET Partisi Manisa İl Başkanı Ahmet Erdoğdu, il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin aralarında bulunduğu 99 kişi ile partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Şelale Plaza'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Ahmet Erdoğdu, ortaya konulan üslupla kendilerine partide siyaset yapma şansı bırakılmadığını, bu nedenle ayrılma kararı aldıklarını söyledi. Kendilerinin Saadet Partisi ile bir sıkıntılarının olmadığını da ifade eden Erdoğdu, siyasetin boşluk kabul etmeyeceğini, boş olan siyasi yeri doldurmak için ?Medeniyet Siyaset Hareketi' adı altında yeni oluşum başlatıldığını, bunun yakın zamanda da sonuçlandırılacağını ifade etti.

Gazetecilerin yeni kurulması beklenen partiyle ilgili soruları üzerine Erdoğdu, ?Olmazsa olmaz dört önemli unsurumuz var. Maneviyatçı bir partiyiz, muhafazakar parti değil. Milli bir partiyiz, düşüncelerimizi Anadolu toprakları dışından almıyoruz. Anadolu'daki medeniyetlerin temsilcileri olacağız. 80-90 yıllık bir millet değiliz. Anti emperyalist bir partiyiz ve bu ülekede yaşayan her bireyin bütçeden adil bir şekilde pay almasını savunan bir siyasi hareketiz? dedi.

Amaçlarının gelecek yıl yapılacak olan genel seçimlere katılmak olduğunu, tüm çalışmalarını da bu doğrultuda devam ettirdiklerini belirten Erdoğdu, ?Biz, gömlek üzerinden siyaset yapmayız. Elimizde olsa Fatih Sultan Mehmet'in kaftanını bile giyeriz. Bu anlamda yine Milli Görüşçü'yüz? diye konuştu.

Erdoğdu ile birlikte, partinin yedi il yöneticisi, bir merkez ilçe yöneticisi, Akhisar ilçe yönetimi ve gençlik kolları, Akhisar Belediye Meclisi üyeleri, Alaşehir İlçe Sekreteri, Gölmarmara İlçe Başkanı, Soma ilçe yöneticileri, Salihli İlçe Başkanı ve bazı yöneticileri, Kırkağaç İlçe Başkanı ve yöneticileri, Salihli Taytan Belde Başkanı ve iki yöneticisi, Salihli Durasallı Belde Başkanı ve yöneticileri ile üyelerden oluşan 99 kişinin istifa ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber