Üniversite hocaları öğrencilerine hem ders, hem burs veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 16:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi(AÜ)'ne bağlı Serik Meslek Yüksekokulu(MYO)'nun öğretim üyeleri herkese örnek olacak bir davranış sergiliyor. Üniversite hocaları her ay maaşlarından fedakarlık yaparak öğrencilerine 250 lira burs veriyor.

Serik MYO'da 2 hafta önce iki öğretim görevlisinin kendi öğrencilikleri döneminde karşılaştıkları maddi sıkıntıları hatırlayarak başlattıkları çalışma büyük ilgi görüyor. Okuldaki 40 öğretim üyesi her ay maaşlarından belli oranda fedakarlık yaparak 70 civarında öğrenciye her ay 250 lira burs veriyor. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Taş, öğrenci açısından bursun önemini bildiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Öğrencileri istemediğimiz yönlere sevk eden bazen 50 lira, bazen 100 lira oluyor. Bu çocukların aileleri 300-600 lira arası parası yolluyor. Bununla bir hayat yaşıyorlar. Bir gün bir yerde, bir hafta sonu ekstradan 50 ya da 100 liraya ihtiyaçları oluyor. Zaten ipi koptuğu nokta da o oluyor."

Öğrencilerinin böyle bir olumsuzlukla karşılaşmaması için öğrenci başına ayda 250 lira burs verme fikrini okullarındaki 40 öğretim görevlisiyle paylaştıklarını anlatan Taş, "Her ay verebileceğiniz ve sizi etkilemeyecek rakam neyse onu yazın, parayı verin ve öğrencilere burs olarak verelim dedik. İlk etapta 2 burs kadar para çıktı. Sonra 4'e yükseldi. Sonra kaymakam bey geldi. Ona anlattık. Onlar da 20 öğrenciye burs verdi. Bir esnaf çıktı, o da iki burs vereceğini söyledi. Ben, bir liste hazırladım. Oradan çıkacak rakam 7-8 bin lira arası. Biz şuan 70 civarında öğrenciye burs veriyoruz. Hedefimiz 100'e çıkartmak." diye konuştu.

"İşin başlangıcı, tohumu öğretim görevlisi arkadaşlar tarafından atıldı." diyen Taş, "Fikrimiz gayet güzel karşılandı. 'Acaba' diyen bile olmadı hatta 'birine veriyorum ama buraya da vereyim' diyen oldu. Bu işin ucu açık. Şu an bağışçı sayımız 50-60 esnaf ve bizim 40 civarında öğretim görevlimiz." dedi.

Okullarının Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerinden Aspendos'un da bulunduğu Belkıs beldesinde yer aldığını anlatan Sebahattin Taş, ileriye dönük projesini şu sözlerle dile getirdi: "Aspendos turistlerin geldiği bir yer. Bizde de güzel sanatlar bölümü var. Örneğin takı, sabun, Aspendos'un kilden yapılmış biblolarını üreteceğiz. Kostüm üreteceğiz. Bunları ya burada ya da Aspendos'un bir yerinde belediyenin bize göstereceği yerde satacağız. Buradan elde edilen kazanç öğrenciye burs olarak geri dönecek. Döner sermaye sistemi oluşturarak öğrencilerin tümünü bu imkandan yararlandırmak istiyoruz. Öğrencilerimize en az 250 TL katkı sağlayacak burs ve gelir sistemi oluşturmayı düşünüyoruz."

Eskiden turistlere hizmet veren bir alışveriş merkezinde kurulu bulunan Serik MYO'da 400 öğrenci okuyor. Okulda; geleneksel el sanatları, mimari restorasyon, moda tasarımı, sahne ve dekor tasarımı, tekstil teknolojisi, grafik tasarımı, turizm işletmeciliği, halkla ilişkiler olmak üzere 8 bölüm bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber