TSK personeli, genel sağlık sigortası kapsamına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2010 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan askeri ve sivil personel ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol kapsamında 229 bin 654 TSK personeli 323 bin 74 SGK'dan yararlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda yapılan imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de neredeyse bütün vatandaşların dahil edildiği bir sağlık sürecinin yaşandığını söyledi. Devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden bütün vatandaşların yararlanmaya başladığını dile getiren Dinçer, askeri personelin hem askeri hastanelerden hemde bulundukları ildeki özel veya devlet hastanelerinden sağlık hizmetlerin alınacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise TSK mensupları özel düzenlemeye haiz oldukları için bu kanun kapsamına alınmadığını ancak imzalanan protokol ile bu kapsama alındığını söyledi. Uygulamanın 650 bin kişiyi kapsayacağının tahmin edildiğini dile getiren Gönül, askerlik yapan erler veya yedek subayların sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edeceğini ve sayının 560 bin olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin çağdaş bir devlete yakışır bir hale geldiğini ifade etti. Sosyal güvenlik sisteminin derli toplu hale geleceğinin altını çizen Atalay, sosyal devleti denince akla gelen ilk unsurun sağlık sistemi olduğunu belirtti. Şuan Türkiye'de sosyal devletin sağlık ayağının çok iyi işlediğini vurgulayan Atalay, sağlık sektörünün gerçekten vatandaşa ulaşan ve bütün sigorta sistemini toplayan bir hale geldiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sağlık alanında bir devrim yaşandığını dile getirdi. Bakanlık olarak vatandaşın sağlıklı bir birey olmasının önemli olduğunun altını çizen Şimşek, kaynakların verimli olarak kullanıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber