Hastanede tetikçi paniği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te 2 kardeş ile kuzenleri, daha önce yaraladıkları kişiyi tetikçi tutarak hastanede öldürtmek istedi.

13 Ekim 2010'da Çıksorut semtinde meydana gelen olayda, 33 yaşındaki Mehmet Y. alacak verecek meselesi yüzünden Zülfikar D. ve kardeşi Mehmet D. ile amcalarının oğlu Ali D. ile kavga etti. Bu kavgada tabancayla omuzundan yaralanan Mehmet Y. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedaviye alındı.

İddiaya göre, iki kardeş ve kuzeni, hastanede yatan Mehmet Y.'yi öldürmesi için 25 yaşındaki H.K.'yı tetikçi olarak tuttu. Dün sabah saat 09.00 sıralarında eline süt, peçete ve poğaça koyduğu poşetle kendisine ziyaretçi süsü veren H.K. ziyaretçi kapısından girerek doğru Mehmet Y.'nin tedavi gördüğü Genel Cerrahi Servisi'ne çıktı.

H.K. içeri girer girmez belindeki silahı çekerek ateş edince Mehmet Y.'nin yanında refakatçi olarak bulunan ve kendini siper eden babası 63 yaşındaki Şahin Y.'yi kolundan yaralandı. Olayın ardından hastaneden koşarak çıkan H.K. hastane bahçesinde özel güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışılırken, H.K. bu kez de silahını güvenlik görevlilerine doğru çevirdi. Ancak silahı ateş almayınca kıskıvrak yakalandı.

Hastaneye gelen polis ekiplerine teslim edilen H.K. gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. H.K.'nın ilk ifadesinde, kendisini iki kardeş ve kuzeninin Mehmet Y.'yi öldürmesi için tuttuğunu söylediği öğrenildi. Daha sonra gözaltına alınan Zülfikar, Mehmet ve Ali D. ile tetikçi H.K. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan H.K. tutuklanıp cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber