Yard. Doç. Durmuş Hocaoğlu toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 62 yaşında vefat eden Yard. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu'nun yazıları, Aksiyon Dergisi'nde de yayımlanmıştı.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu, hayatını kaybetti. Önceki gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında vefat eden Hocaoğlu, Bostancı Kuloğlu Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye, Hocaoğlu'nun ailesi, yakınları, bilim adamları, gazeteciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Marmara Üniversitesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, "Hocamızı kaybettik. Hepimizin, Türk insanının başı sağ olsun. Hoca çok büyük bir bilim adamı ve çok iyi insandı Allah rahmet eylesin." dedi. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Afyoncu ise Hocaoğlu'nun Türkiye'nin en büyük düşünürlerinden birisi olduğunu anlattı. Afyoncu, "Türkiye zaten düşünen bilim adamı yokluğu çekerken böyle bir ismi kaybettik. Biz Türklerin uzak durduğu felsefe alanında çok önemli işler başardı. Bu alanda yazdığı yazılarla, Türk düşünce hayatı ve milliyetçilik konusunda yaptığı çalışmalarla bir çığır açtı. Laiklikle ilgili yazdığı bir kitap zamanında, çok önemli bir kitaptır. Yeri doldurulacak biri değildi." şeklinde konuştu.

1948 yılında Bayburt'ta dünyaya gelen Durmuş Hocaoğlu, 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden elektrik mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında mühendislik mesleğini terk etti ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik bölümüne öğretim görevlisi olarak girdi. O tarihten sonra felsefede master ve doktora yaptı. Fizik alanında master yaptı, doktorasını tez aşamasında bıraktı. Son olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Durmuş Hocaoğlu, bilim ve fizik felsefesi, tarih felsefesi, siyaset felsefesi, din ve laiklik konularında da makaleler kaleme aldı. Muhtelif akademik toplantılara katılarak tebliğler sundu ve tebliğ kritikçiliği yaptı. Birçok gazete ve dergide yazarlığın yanı sıra yayımlanmış üç kitabı bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber