ÖSYM, KPSS depreminin ardından ilk büyük sınavını pazar günü verecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, KPSS depreminin ardından ilk büyük sınavını pazar günü verecek. 'Soru sızması ve kopya'ya karşı 294 bin adayı olağanüstü tedbirler bekliyor

İSTANBUL / RADİKAL

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), soruların sızması üzerine iptal edilip 31 Ekim'de yeniden yapılacak olan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na ?olağanüstü' tedbirleriyle hazır durumda.

Sınava, 31 Ekim Pazar günü 294 bin 909 öğretmen adayı katılacak. Sınavda polis hariç 40 bin 800 personel görev alacak.

Temmuz ayında yapılan ve soruların sızması üzerine iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler il bazında değiştirildi. Bu adaylar, kendileri için belirlenen yeni yerlerde sınava alınacak. Sınavda 300'ü aşkın aday tüm soruları doğru yanıtlayarak KPSS tarihine geçmişti.

ÖSYM, sınavla ilgili olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Adaylar, sınav binalarına alınırken, üstleri elle ve dedektörle aranacak. ÖSYM'nin uyarıları şöyle:

Adayların üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve cihaz bulunmayacak.

Adaylar sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelecekler.

Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet için bile dışarıya çıkarılmayacak.

Kalem, silgi, kalemtıraş, saat, su ve şekeri ÖSYM salonda verecek.

Adaylara saat yasak olduğu için salonlara duvar saati de konulacak.

Saatler de değişiyor

31 Ekim'deki sınav bu yıl saatlerin bir saat geri alındığı kış saati uygulamasının ilk gününe denk geldi. ÖSYM Ankara İl Yöneticisi Ahmet Ali Öcal, sıkıntı olmayacağını belirterek, olsa olsa bazı adayların sınava bir saat erken geleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber