Cep hattı alırken mutlaka kaşe bastırın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimlik sadece belirlenen hatların açılması için kullanılabilecek

MUSA KESLER İstanbul

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), GSM hattı için başvuran vatandaşların kimlik fotokopilerinin usulsüz olarak farklı amaçlarla kullanılmasına el attı.

Vatandaşların haberleri olmadan kendi üzerlerine hat çıkarıldığı şikâyetlerinin artması üzerine BTK, GSM şirketlerine bir yazı göndererek abonelik sözleşmeleri veya diğer işlemler yapılırken alınan kimlik fotokopilerinin başka bir amaçla ya da başka bir yerde kullanılmasını engellemek amacıyla ?kaşe?lenmesi kararını verdi. Bu karara göre GSM şirketleri bayilere kaşe dağıttı. Üzerinde ?... no'lu hatta dayanak belge olup, tek başına ya da başka bir işlem için kullanılamaz? ibaresi bulunan kaşelerin bulunduğu kimlik fotokopileri başka bir amaç için kullanılamayacak. Kaşede kimlik fotokopisinin hangi numaralı hat için kullanıldığı da yer alacağı için farklı bir hattın açılması için de kullanılamayacak. BTK, bu uygulamayla vatandaşların hat açtırmak için verdikleri kimlik fotokopilerinin kötü niyetli bayiler tarafından başka hatlar açmak için kullanılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Uygulama yarından itibaren başlıyor.

Kimlik fotokopilerinin kullanılarak birden fazla hat açılması en son Ali Avşar adlı bir kişi mağdur olmuştu. Avşar, Sarıyer'de yeni bir cep telefonu hattı almak için gittiği bayide adına kayıtlı 46 hat bulunduğunu öğrenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber