Sendika temsilcisi öğretmene 1 yıl hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Kasım 2010 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim- Sen Alanya Temsilcisi Kemal Göl, 2007 yılında 100 kişilik öğretmen grubuyla yaptığı basın açıklaması için Kaymakamlık'tan izin almadığı gerekçesiyle, Alanya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya Kaymakamlığı, 25 Nisan 2007'de sendika temsilcisi öğretmen Kemal Göl'ün başkanlığında toplanan yaklaşık 100 öğretmenin katıldığı basın açıklaması ve protesto gösterisi için kendilerine herhangi bir bildirim müracaatının yapılmadığı iddiasıyla Göl hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkemeye sunulan iddianamede sanığın ?Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet' suçundan cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti son duruşmada, Eğitim-Sen Alanya Temsilcisi Kemal Göl'ü 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Göl, verilen cezanın çağdaş hukuk normlarına, uluslararası sözleşmelere ve Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Mahkeme kararını aldıktan sonra Yargıtay'a itirazda bulunacağını belirten Göl, ?Anayasa'nın 26'ncı maddesi gereği, düşüncesini açıklama özgürlüğü hem gerçek hem de tüzel kişilere tanınmıştır. Bu hak hiçbir şekilde sınırlandırılamaz. Yine bilindiği üzere basın açıklaması yapmak için izin almak da gerekmemektedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber