Askerden Meclis'e çarşı izni mektubu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri Çukurca'da vatani görevini yapmakta olan N.T. adlı bir er, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunarak, Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yapanların çarşı ve resmi bayram izinlerinin askerlikten düşürülmesini talep etti

ÖNDER YILMAZ Ankara

N.T., dilekçesinde, ?Bizim burada hiçbir şekilde hafta sonları izin yok. Bayram geldi bayram izni bile vermediler. Biz burada zaten ailemizden çok uzakta askerlik yapıyoruz. İmkânlar kısıtlı ama biz fazla bir şey istemiyoruz. Sadece hafta sonu istirahat ve resmi tatillerde istirahat var. Belki imkân yoktur verilmeyebilir. O zaman bizim için batıda askerlerden farklı askerlik süresi uygulanmasını arz ederim? dedi.

İşleme konuldu

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, başvuruyu işleme koyarak, Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderdi. Akman, Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı'nda teklif görüşülürken N.T.'nin talebinin de dikkate alınması uyarısında bulundu.

Bu arada Genelkurmay'ın onayı doğrultusunda Ak Parti'li Kerim Özkul ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na ?torba yasa teklifi? sunuldu. Teklifle er ve erbaşlara; anne, baba, kardeş, eş veya çocuklarının ölümü halinde 10 gün izin verilmesi düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber