Ey Türk halkı! Kot giyme, keten giy işçiler ölmesin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2010 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Umut ERDEM

Eski Sağlık Bakanı MHP'li Osman Durmuş, kot kumlama işçileri ölmesin diye TBMM'nin vatandaşlara ?Ey Türk halkı kot giyme, keten giy? çağrısında bulunmasını istedi.

TBMM Kanser Hastalıkları Araştırma Komisyonu, Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hınç Yılmaz'ı dinledi. Yılmaz, kot kumlama işçilerinin yaşadıklarına değinirken Komisyon Üyesi Durmuş'tan ilginç bir öneri geldi. Komisyondaki diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:

AK Partili Lütfi Çırakoğlu: Sanayide vazgeçilmez bir şeydir kumlama. Ama kot kumlaması sonucu insanlarımızın geriye dönüşü olmayan hastalıklara, ölümlere gidişatı olması nedeniyle buna bir sınır koymamız veya yasaklanması lazım.

Hınç Yılmaz: O konuda iş müfettişlerinin yoğun baskısı var. Kot kumlamanın durduğunu biliyoruz.

Osman Durmuş: İsterseniz komisyonumuz şunu tavsiye etsin, ?Ey Türk halkı keten giy, kot giyme? diyelim ve işi bitirelim.

Başkan Kemalettin Aydın: Önerebiliriz Sayın Bakan.

Lütfi Çırakoğlu: Zaten kot giymenin, dar kot giymenin bir sürü sağlığa zararlı yönleri var.

CHP'li Sacid Yıldız: Ürolojik sakıncaları var.

Osman Durmuş: Siz bizi şalvara götüreceksiniz, keten...

Lütfi Çırakoğlu: Bu Sayın Durmuş da hep işi kışkırtmaya götürüyor.

Osman Durmuş: Ama bizi mahkemeye verirler. Şimdi ben ?Bir vatandaşımızın kanserden ölmesini istemiyorsan kot yerine keten giy ey vatandaş? desem, kotçuların hepsi beni mahkemeye verir.

Başkan Kemalettin Aydın: Sayın Bakan, öyle söylenir mi, başka türlü söyleme yöntemleri var bunların?

Osman Durmuş: Siz eczacısınız, pazarlamacı sizsiniz, daha iyi söylerseniz. Ben şahsen bir vatandaşın kanser olmaması için kot yerine keten pantolon giymesini tercih ederim. Basın yazar ?Türkiye Büyük Millet Meclisi bu çalışma sezonunda şu kadar çam ağacının kesilmesine sebep oldu? diye, Meclisi karalıyor. Ben de diyorum ki: ?Kot giydiğinizde bir vatandaşımızın sağlığını bozduğunuzun bilincinde olun, keten giyin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber