Milletvekili, değnekçiden silahını çekerek kurtuldu

Haber Giriş : 18 Mart 2005 02:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki otopark mafyasının son kurbanı CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın oldu. Aydın, geçen pazar günü İstanbul Gümüşsuyu'nda kendisinden 5 milyon lira otopark parası isteyen değnekçilerin teröründen silahını çekerek zor kurtulduğunu anlattı.

Pazar akşamı bir işi için Gümüssuyu'na gittiğini ve özel otomobilini cadde kenarına park ettiğini söyleyen Hasan Aydın, otomobiline döndükten sonra yaşadıklarını Hürriyet'e şöyle anlattı:

ÇİZERİM SENİ

Hava kararmıştı, arabama binip çalıştırdım, tam hareket edeceğim sırada birisi dışardan kapıyı açarak ?5 milyon lira ver' dedi. ?Ne parası istiyorsun, makbuzun var mı' dediğimde ?Makbuz falan yok, park parası istiyorum' dedi. ?Kim adına istiyorsun' diye sorunca ?Kendi adıma istiyorum' dedi. Bunun üzerine ?Ben avanta para vermem' diyerek kapıyı çekmek istedim. Ama zorla tuttu ve ?Para vermeden gidemezsin, çizerim seni' dedi.

ARKADAŞLARI GELDİ

Ben yine ?Kardeşim benden para alamazsın' dedim. Kapıyı kapatmakta zorlanınca, kovalarım diye otomobilden aşağıya indim. Münakaşamız uzayınca iki arkadaşı daha geldi. Beni ortalarına aldılar ve parayı vermemi istediler. O anda parayı verip vermeme konusunda hızlı bir muhasebe yaptım ve belimdeki silaha da güvenerek kendi kendime ben bu avantayı vermeyeceğim dedim. Ancak ısrarlı ve tecavüzkar taleplerinin devam etmesi üzerine belimdeki silahımı çekerek ?Hemen gidin buradan yoksa üçünüzü de vururum' dedim. Biraz irkilmelerine rağmen, silahtan da yeterince korkmadılar.

KARARLI DAVRANDIM

Ama ateş edeceğim konusunda kararlı davranınca geri çekilmek zorunda kaldılar. Hızla otomobile binerek oradan uzaklaştım. Yani bu adamlar, 5 milyon lira için adam bıçaklamayı göze alıyor, bunlara 100 milyon lira versen, istediğin adamı vurdurabilirsin. Toplum bu tür adamlarla dolu.

ARTIK SİLAH TAŞIMAM

Aydın, pazar günü yaşadığı bu tatsız olaydan sonra silah taşımayı bıraktığını söyledi. Aydın, ?Ateş ederek kurtulurdum belki ama ondan sonra gel de çık belanın içinden. Bu nedenle sinirimi kurban olmamak için artık silahımı üzerime almıyorum' dedi.

Otopark değnekçileri yakalandı

BEYOĞLU'nda gündüzleri belediye tarafından çalıştırılan otoparkları geceleri işgal ederek vatandaşlardan para topladıkları öne sürülen 7 kişi yakalandı. Kamuoyunda ?Değnekçi' olarak bilinen bazı kişilerin özellikle Taksim Meydanı ve çevresinde gece park edilen araçların sahiplerinden otopark ücreti adı altında para topladıkları yolunda bilgiler alınması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince bölgede operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 7 kişinin aracını park eden sivil polis memurundan seri numaraları belirlenen 5 YTL alırken ve para vermeyen kişilerin otomobillerini tekmelerken polis tarafından görüntülendikleri belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber