Kamu-Sen'den Başbakan Erdoğan'a mektup

Haber Giriş : 18 Mart 2005 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AK Parti Grup Toplantısı'nda, "Benim memurum işini bilir" ifadesini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek sitemde bulundu.

Kamuda çalışan milyonlarca memurun bu sözlerle töhmet altında bırakıldığını belirten Akyıldız, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Hangi memur nerede, nasıl, kimlerle birlikte demek istediğiniz. Kötü niyetli çalışma yapılmışsa, siz bu memurların yöneticisi olarak, bu insanları bulup, kanuna teslim edersiniz. Türk Milleti'ne hizmet etme yarışı içerisinde olan Türkiye Cumhuriyeti memurları, üreten, yol gösteren, hak eden 'Hak' huzurunda ve toplum huzurunda yaptıkları her işten sorumlu olan bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir. Hiçbir Türk memuru, kendisini milletinden ayrıcalıklı görmez. Böyle bir şey de olmamıştır.

Bilakis ayrıcalıklı görünmek isteyen yürütmeyle ilgili erkle vatandaş arasında köprü görevini de yerine getirmektedir. Hükümetin bir yerlere verdiği taahhütleri yerine getirebilmek için biz memurları kamuoyu önünde çeşitli sözlerle yerme yerine, doğrudan memurların temsilcisi yetkili konfederasyon Türkiye Kamu-Sen'le diyalog kurulabilir. O zaman biz, hükümetimize memurumuzun Türk milletine, devletine ve dünya insanlığına nasıl hizmetler verdiğini anlatma imkanı bulabiliriz. Hükümetimiz de yıllar önce söylenmiş milyonlarca memuru töhmet altında bırakacak sözleri tekrar tekrar söylemez. Sayın Başbakanım; Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki, bu ülke hepimizin. Bu ülkede memur, işçi, esnaf, yöneten, yönetilen ayrımı olmaz. Bu ülkenin değerleri her şeyin üstündedir. Ülke varsa memur vardır. Millet varsa memur vardır. Memur, milletimizin her zaman hizmetindedir. Ümit ediyoruz ki, bir daha bütün memurları töhmet altında bırakacak 'memur işini bilir' sözü gibi hedefi belli olmayan sözleri tekrar etmezsiniz."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber