10 Lira bulamadığı için subaylığı yanacak

Haber Giriş : 27 Kasım 2010 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yedek Subay adayı T.İ. Aralık ayında yapılacak olan yedek subaylık sınavı için sülüs almaya gittiği şubelerde 10 Lira alamadığı için askere gidemiyor, yedek subaylığı teklikede ve askeri mahkemede yargılanacak...İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu T.İ. 26 Kasım Perşembe günü sülüsünü (yol harçlığını) almak için Çatalca Askerlik Şubesi'ne gitti. Şube tarafından kendisine verilmesi gereken 10 Lira (On Türk Lirası) şubeden çıkmadı. Sırf bu nedenle saatlerce sıra bekleyen yaklaşık 20 asker adayı da eve gönderildi.

www.moralhaber.net sitesinde yer alan Emrah İriç imzalı habere göre; Çatalca'da işini halledemeyen T.İ., daha sonra Büyükçekmece Askerlik Şubesi'ne gitti. Orada da günde 10 kişi sınırı olduğundan işlemleri yine yapılamadı. Ertesi gün paranın gelmiş olabileceği ümidi ile tekrar şubeye giden T.İ. yine para yok cevabı ile karşılaştı.

Bu dakikadan sonra daha kötüsü T.İ. salı gününe kadar bu parayı alamazsa mevzuata göre askeri mahkemede yargılanacak. Üstelik yedek subaylık sınavına da giremeyecek.

Peki 10 TL almasa olmaz mı?

Mevzuat gereği 10 TL para alıp imza atması gerekiyor. Üstelik bu parayı cebinden vermesi de mümkün değil.

Zaten T.İ., bu teklifi de yapmış. Şubedeki erin cevabı ilginç olmuş: 'Sen askerden daha mı zenginsin!'

T.İ. bu 10 lirayı alabilirse eğer, Beylikdüzü'nden Çorlu'ya gidecek (!) sınava girecek ve geri dönecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber