Yalan beyana burs yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB, parasız yatılılık burslarında ek gelirlerini bildirmeyen öğrencileri takibe aldı. Ailesinin geliri 4590 liranın üzerinde olan öğrencilerin bursları iptal edilecek.

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl burs alan öğrencileri mercek altına aldı. Bakanlık 2010 yılı parasız yatılılık ve bursluluk sınavında, bazı kurumlarca yönetmeliğe yeterince uyulmadığını belirledi. Genellikle öğretmen mesleğinde bulunanların fert başına düşen yıllık gelirin hesaplanmasında ek gelirlerinin beyannamede gösterilmediği ortaya çıktı.

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI

Bakanlık, il milli eğitim müdürlüklerinden 2010 yılı parasız yatılılık ve bursluluk sınavını kazanan bazı öğrencilerin ailelerinin maddi durumlarının sadece 2009 yılına ait tüm gelirlerini kapsayacak şekilde araştırılmasını istedi. Bakanlık, çalışma sonucunda 2009 yılı fert başına düşen yıllık geliri 4 bin 590 Türk Lirası'nı geçenlerin bursluluklarının e-Burs modülü üzerinde iptal edilerek sonucunun bakanlığa bildirilmesini istedi. Bakanlık, öğrenci velisinin beyannamesinde, kendisinin ve varsa eşine ait tüm gelirlerini (maaş, ders ücreti ikramiye, eğitime hazırlık ödeneği, her türlü kira vb) göstermek zorunda olduğunu belirtti.

Geri ödeme uzatıldı

YURT-KUR tarafından üniversite öğrencilerine verilen öğrenim kredisinin geri ödemelerine ilişkin düzenleme de Meclis'ten geçti. Daha önce okuduğu yıl süresine bakılmaksızın aldığı krediyi 2 yılda ödeyen bir öğrenci artık kredi aldığı süre miktarında geri ödeme yapacak. Ayrıca lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ise kredi borcunu mezuniyetten 3 yıl değil, 4 yıl sonra ödemeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber