Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karne tedbirleri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, dönem sonlarında e-okul sistemine aşırı bilgi girişlerinden dolayı yaşanan sorunlara dikkat çekerek, öğrencilerin karne ve diğer belgelerine ait not girişlerinin dönem sonuna bırakılmamasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Murat Altuğ tarafından, E-Okul Bilgi Girişleri konulu bir genelge yayınlandı. Altuğ, özellikle dönem sonlarında e-okul sistemine aşırı bilgi girişi ve belge dökümü yapıldığından, bu dönemlerde okullarda bazı sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Altuğ, bu nedenle, öğrencilerin karne ve diğer belgelerine ait not girişlerinin dönem sonuna bırakılmadan yapılmasını istedi.

Öğretmenlere not giriş yetkisi verilmesi gerektiği belirtilen genelgede; sınav tarihlerinin sisteme eklenerek sınav sonuçlarının zamanında işlenmesi; dönem sonu beklenmesine gerek kalmayan davranış notları gibi girişlerin şimdiden yapılması, öğrenci kişisel bilgilerine ait eksikliklerin tamamlanması, öğrencisi olduğu halde kapalı görünen şubelerin aktif hale getirilmesi istendi.

Genelgede, 'okulda olması gereken öğrencilerin sınıf ve şubelerde bulunup bulunmadıklarının kontrol edilerek, varsa hataların seri bir şekilde tamamlanmasının' da önemli olduğu vurgulandı. Genelgede, karne ve belge dökümü sırasında olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber