İstanbul'un güvenliği için, seyyar ekiplerin izleyeceği 560 kamera kurulacak

Haber Giriş : 19 Mart 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, suç merkezi haline gelen İstanbul'da bir dizi caydırıcı önlem alacaklarını açıkladı. Aksu, İstanbul'un güvenliğini sağlamak için NATO zirvesinde uygulanan 'Mobil Elektronik Projesi'ni tüm şehre yayacaklarını söyledi.

CNN Türk'te 'Editör' programına katılan Abdülkadir Aksu, İstanbul'un güvenliğini sağlamak için şehrin çeşitli yerlerine 560 kamera yerleştirileceğini bildirdi. Bu kameraların aracılığıyla İstanbul'un sürekli denetleneceğini belirten Aksu, '25 milyon YTL tutarındaki bu projeyle İstanbul'un dijital haritası çıkartılacak. Ekiplerde mobil sorgulama ünitesi olacak. Böylece şüpheli şahıs gözaltına alınmadan olay yerinde hemen sorgusu yapılarak aranması yoksa serbest kalacak' diye konuştu.

Ağar espri yapmış

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, 'Kapkaçı 1.5 ayda bitiririz' açıklamasını da değerlendiren Aksu, 'Benim ilk İçişleri Bakanı olduğum dönemde kendisi İstanbul Emniyet Müdürü idi. Espri yaptığını düşünüyorum. Yoksa bu olayların nasıl olduğunu bilmesi gerekiyor' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber